.

.
Azules De Vergara Hvs 5a, Painted Rocks / Tafraout/ Morocco photo: Olivier Nicolet

26 Eylül 2019

Le Grand Vızır / Cimbar / Aladağlar

12 Ağustos; uzun yıllardır aklımda olan bir rota Le Grand Vizir.
Ali Keskin ile Aladağlar 'da sadece spor rota tırmanmak çok ayıptır :) diyerek rotaya girmeye karar veriyoruz...

Uzun yıllardır girmek istediğim bir rota , özellikle son ip boyu 6b+ (A0) da ki yapay bölümün serbest olabileceğini içten içe hissettiğim için rotanın serbest çıkışını yapmayı yıllardır düşünüyordum. Konuşmalarımızda Uğur Alkan belki Maurits serbest çıkmış olabilir diyor ve beni heyecanlandırıyor , şansa bak ki 2-3 gün sonra Maurits' le denk geliyoruz ve 2006 'da serbest çıktığını söyleyip,  7b+ gibi bir şey olabilir diyor ...

12 Ağustos günü Cimbar Müezzin duvarında 3 ekibiz Uğur ve Muzo Şiş Kebap 'a , Yusuf ve Sinan Müezzin 'e ,biz de Vizir'e  , çok eğlenceli , sabah beraber yürümek , aynı tutkuyu, dertleri, heyecanı paylaşan 3 ayrı ekip olmak :) drone 'da da Kıvanç Çetin ;)
bakınız : https://www.youtube.com/watch?v=A_-ooY8HQ5c&t=15s


rota 4 ip boyu ,185 metre , max 7a , boltlu geleneksel karışık stil, efsane Fransız tırmanıcılar Pascal Ve Dennis tarafından 1993 'te açılmış.

1.ip boyu 6a+ olarak geçiyor ama bence en az 6b+ ! aklınızda bulunsun.
2. ip 7a , Ali her şeyini vererek onsight çıkıyor , sert !
3.ip boyu 6a+ , kısmen rahat, sağa travers.
4. ip boyu 6b+ (A0) / serbest 7b . Asıl ip boyu ; yapay yapmanız gereken yer 1. bolttan sonra 2. ye gitmek, burada matkap ile delinmiş bir delik var ,bu delik için Alper'ler ve Uğur'lar yanlarında vida taşımışlar ,bende 10luk matkap ucu aldım yanıma , kullanmak istemedim ama yinede alıyım dedim :/ . İşin aslı 2. klip çok uzak ve klibi yapmak için bu uç ya da vida lazım , klibi yaptıktan sonra oturup kilidi çözdüm . Aslında çok zor olmayan sadece biraz performans spor rota seviyesinde bir kilit olduğu için zor gelen bir kilit var ama çözünce çalışması çok pratik ve rotayı da bir üst seviyeye taşıyor.
Kilidi çözdükten sonra bende ,Ali 'de bu ip boyunu ayrı ayrı 2. denemelerimizde tırmandık.

Rota boyunca 5-10 no arası takoz ve 1 numaradan küçük BD friend 'ler kullanıldı.

Ali, 1.ip boyu

Ali 2. ip boyu

Ali 2 .ip boyu devam

4.ip boyu kilit

ekip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder