.

.
Azules De Vergara Hvs 5a, Painted Rocks / Tafraout/ Morocco photo: Olivier Nicolet

6 Kasım 2019

yeni bölge "Yenmiş" Kemalpaşa/İzmir

Öncelikle Emrah Kanbur'a bu kayayı görüp bana bahsettiği için teşekkür ediyorum, o günden bu yana bir buçuk yıl içinde bölgeyi şu an ki rota sayısına getirmeyi başardım...
İkinci teşekkürüm; bölgenin tüm boltlarını karşılayan Yüksek İşler'e , bölge tamamen onların destekleri ile çok kaliteli boltlarla açılmıştır... teşekkürler !

(english below )
Ulaşım : telefonunuza Yenmiş Kemalpaşa yazıp Yenmiş Köy tabelasına geldiğiniz anda sağdaki toprak yola girerek aşağıdaki çizimi takip edebilirsiniz . Ben genellikle sol yolu (kalın kırmızı çizgi) tercih ediyorum. Toprak yol 2.4 km dir ve özellikle kış sezonu sonrasında biraz daha kötüleşmektedir ama ben kendi arabam ile her zaman gittiğimi belirtmek isterim (skoda roomster)
Araba park alanı çok geniş değildir, 3 arabadan fazlası için yolun daha geri kısımlarına park etmelisiniz ve yolu diğer araçların geçişine kapatmayınız! Arabadan kayaya mesafe 100 metre kadardır :)
Bölgede konaklanacak yer yoktur, kamp alanı yoktur.
How to get there : after write your phones "Yenmiş Kemalpaşa" and when you arrive to Yenmiş village sign you turn right to dirt road and follow red lines on the picture , I prefer left one, dirt road is 2.4 km. There is not so many car park place, something like max. 3 car but you have to park on the way if it is full and walking after car is 100 meter to cliff :)
There is no place to stay in the area and also no place for camping .


park
Sezon : İlkbahar ve sonbahar öğleden sonraları gölgedir ve bir İzmir klasiği olarak en iyi sezonlardır ancak hafif yağmurlarda ıslanmamakla beraber Ocak ayına kadar tırmanılabilinir. Yoğun yağışlar sonrası kolonetli yapısından dolayı ıslanmaktadır .Yaz ayları ise enteresan bir şekilde güneşin yön değiştirmesi ile özellikle Temmuz ayında hiç güneş görmez ve sıcak olmasına rağmen tırmanışa uygundur.

Season :always shadow in the afternoon, best time is ofcourse spring and autumn, you can climb until january before the heavy rains start and the weird thing in summer specially in july cliff is in the shade all the day, ofcourse its hot but climbable...

Dikkat !! : *Rotalar yenidir ve birçoğunun tek çıkışı olmuştur o yüzden taş düşürme, tutamak kırma gibi olasılıklıklara karşı hazırlıklı olun, kask öneririm ! ancak kullanmayacağınız için sadece dikkatli olun, rota hatları ve tutamakları dışında kalan yerler kırılıp dökülebilir !
*Bölgede özellikle havalar ısındıkça su arayışı içine düşen arılar kolonetlerin akan yerlerinden su ihtiyaçlarını gidermektedir, siz onlara bulaşmazsanız onlarda size bulaşmaz , bu güne kadar henüz beni sokmadı yani zaman zaman arılara dikkat !
*Bölgede zaman zaman definecilik aktiviteleri gerçekleşmektedir ( bölge hiçbir derece ile sit alanı vb. bir alan değildir !) bu kazılar sonucu değişen rota girişlerinden beni sorumlu tutmayınız .
*Bölgede rota açma düşünceniz olursa ya da bölgede rotalarla boltlarla ilgili bir durum olursa lütfen benimle iletişime geçiniz.

Attention !! : * Most of the routes are new and only see one or two ascents so still you can break something, I recommand to use helmet but I guess you will not, so be careful and try to stay in the line and use the clean holds... careful also the tufas , clean ones are strong ;)
*When the weather gets hot you can start to see some bees on the tufas because there are looking for some water, so if you don't disturb them they will not disturb you but just incase be careful to bees !
*Sometimes some treasure hunters visit the area which is quite normal thing in Turkey I just want to say don't blame me if some of the route's start are change :/ 
*İf you want to open a route or something about the bolts or routes please contact with me .



1) Bam Bam   VIII   5 bolt   10 metre   (halka bolt)   Z.A.   2019   ***
2) Arı Maya    IX-    6 bolt   10 metre   (halka bolt)   Z.A.   2019   *
3) Jetgiller      VIII-  7 bolt   13 metre   (kulak)          Z.A.   2019   ***
4)Beyaz Biber   VII  6 bolt   11 metre   (halka bolt)   Z.A.   2019   *

5) Ziggy          VII+  10 bolt  20 metre   (kulak)         Z.A.   2019   ***
6) Major Tom  VIII   9 bolt   20 metre   (kulak-halka) Z.A.  2019  ***
7) Aquaman    VIII+ 10 bolt  20 metre   (halka bolt)   Z.A.  2019   ***
8) İthaka    VIII+/IX- 11 bolt  26 metre  (kulak)          Z.A.  2019   ***
9) Fortuna       IX       11 bolt 25 metre   (halka bolt)   Z.A.  2018    ***
10) Nevadir      IX+   8 bolt   18 metre   (halka bolt)   Z.A.  2018   ***

11) Post Truth   X+    13 bolt  25 metre  (halka bolt)   Z.A.  2018  ***
12) Kaos          IX-     5 bolt    9 metre   (halka bolt)    Z.A.  2018  *
13) Irezumi      X-      11 bolt  22 metre  (halka bolt)   Z.A.  2019  **
14) Jan Dark    X-      11 bolt  21 metre  (halka bolt)   Z.A.  2018  **
15) Bakara       IX      10 bolt  20 metre  (halka bolt)   Z.A.  2018  ***
16) Müslüm Baba  IX  9 bolt  18 metre  (halka bolt)   Z.A.  2019  ***
17) Eşkiya       IX-      9 bolt    14 metre  (halka bolt)  Z.A.   2018  ***
18) İspaskir     VIII     6 bolt    12 metre  (halka bolt)  Z.A.   2018  ***
19) Ceza          IX+     6 bolt    12 metre  (kulak)         Z.A.   2018  **
20) Stur           VIII+   6 bolt    12 metre  (kulak)         Z.A.   2018  **


Duru, İspaskir VIII
Mami, İspaskir
Ali, Eşkiya 7b
Arda, Kaos


rota açarken...
ve son olarak; lütfen doğaya ve rotalara gereken saygıyı gösterelim. Her zaman ki gibi çöp atmayalım, izmarit hiç atmayalım, rotalara -kayalara - boltlara zarar vermeyelim ,zarar vermeyi düşünenler lütfen bana yazsın normal bir şekilde konuşalım sonradan işler daha zor oluyor. Bölgeyi ,doğayı korursak kollarsak bellimi olur belki yıllarca sorunsuz tırmanabiliriz...
Herkese iyi tırmanışlar ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder