.

.
Azules De Vergara Hvs 5a, Painted Rocks / Tafraout/ Morocco photo: Olivier Nicolet

24 Eylül 2020

"Mezar Turizm" Yeni çok ip boylu rota ,Pınarbaşı /Aladağlar

 Yıllardır gelip geçerken baktığım ve her seferinde kimsenin rota açmadığına şaşırdığım bu ulaşımı çok kolay yüzeyde ilk rotayı sonunda 4-5-6 Eylül tarihlerinde açtık .



"Mezar Turizm" 4 ip boyu ,125 metre.(boltlu-geleneksel karışık tarz) Zorbey Aktuyun- Arda Mert Poslu.

1.ip boyu : IV, 15 metre 
2.ip boyu: VII+/VIII_ (6c) 30 metre
3.ip boyu: VIII (7a) 55 metre
4.ip boyu: V- , 25 metre.

Malzemeler.: 1 set Takoz , 0.25-2 no arası friend, 2-3 60 cm perlon , 14 ekspres.
*Tüm ip boyları tarafımdan aşağıdan yukarı ve yapay yapılmadan -fazladan bolt çakılmadan açılmıştır.




Ulaşım: Pınarbaşı mezarlığına arabanızı bıraktığınızda 10 dk lik bir yürüyüş, eğer biraz daha araba ile yukarı çıkayım derseniz ; yolun üstündeki beyaz kulübeye kadar araba ile ulaşıp yürüyüşü 5dk ye düşürebilirsiniz. Araba imkanınız yok ise Ordos Dağevinden mezarlık 3 km. 

Rota Ağustos-Eylül aylarında öğlen 1 'e kadar gölgede. İniş rotadan.











Rotanın ilk tekrarı Eskişehir' li genç tırmanıcılar Furkan Erdoğan ve Ensar İnce tarafından yapılmıştır, kendilerini tekrar tebrik ediyorum ... 

ekstra not: Rotanın başlangıcı için bir farklı alternatif var ,içerideki daral- su akıntısını yapıştırma boltla açmak istediğimden ilk gün sağdan bir uzun ip boyu ile farklı bir ilk ip boyu açtım VI+ ve 50 metre, isterseniz buradan tırmanıp benim orijinal hat dediğim sol 2 ip boyunu atlayabilirsiniz.

Bir diğer ekstra not : rotanın orijinal hattının 2.ip boyuna bir alternatifte Arda'dan geldi, daha sol karanlık bacadan yükselip sonrasında çok dar bir delikten geçip 2. ip boyunun üzerine bağlandı, zorluk olarak kolay gibi olsada (VI+) delik kesinlikle çok dar ve çok ip sürtüyor, açıkçası ben tırmanmadım , çok zayıf ve dara gelmeyi seviyorsanız deneyin ;) 


Herkese iyi tırmanışlar ... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder