.

.
Azules De Vergara Hvs 5a, Painted Rocks / Tafraout/ Morocco photo: Olivier Nicolet

24 Mart 2020

İmsouane Sörf ve ilk Boulder' lar

Fas'ta geçirdiğim 2 ayın yaklaşık 2-3 haftasını Nicolet ailesi ile beraber İmsouane adındaki küçük bir sörf kasabasında geçirdim . Bu bölge Marakeş 'e 270 kilometre uzakta ,Atlantik'in kıyısında ,son yılların revaçtaki sörf bölgesi. Yeni bir spor öğrenme çabası insanın egosunu süper törpüleyen bir şey :) tırmanışa yeni başlayanlarla kuramadığım empatiyi yaşayarak anlamak ve bu sürecin keyfini çıkarmak muhteşem bir tecrübe...


İmsouane bouldering, photo:Zeytin







Aslında benim dalga sörfünün ne kadar zor olabileceğine dair biraz fikrim vardı hatta benim gibi kalas birisi için neredeyse imkansız olacağını biliyordum ve buna rağmen tam bir adanmışlıkla saatlerimi, günlerimi bu konuya adadım ama yinede günlerce başarısız olmak , tonla su yutmak , yapacağına dair inancını kaybedip geceleri kendine; tek yapman gereken "sonsuz tekrar" motivasyon konuşmaları yapmak gerçekten hayatımda uzun süredir aradığım bir zorluktu ... neyse işin enteresan tarafı bu meşhur sörf bölgesinde muhteşem bir kayalık bulup bölgenin ilk kaya tırmanışlarını yapıp , ezilen gururumuzu bu kolay ve çok keyifli boulderları açarak tamir etmeye çalışmamız oldu :)
kaya bandı
Mono 6a, photo:Zeytin


Nelo , 4

Zeytin, 5a
sağ 6b+

Bir gün olur da Fas 'a gitmek isterseniz ve sörf yapmak isterseniz yolunuz zaten İmsouane 'dan geçer , burada sörf malzemeleri kiralama ve eğitim alma şansınız var (ortalama fiyatlar 10-20 euro arası (birkaç saatlik eğitim ve tüm malzemeler , sadece malzeme 8-10 euro ) .
Oraya gittiğinizde okyanus gel-giti neymiş göreceksiniz ve tırmanış tamamen bu gelgite bağlı :/ deniz yükseldiğinde kaya bandı tamamen suyun altında kalıyor o yüzden çekilmesini (low tide) beklemeniz lazım , tutamaklar bayağı hızlı kuruyor ve genellikle hepsi müthiş yuvarlak hatlı cepler ;)
Bant "Sol"
1) 5c s.s.
2)Sola kaçan 5c 
3) Mono 6a

Bant"Orta"
1)Sol 6b 
2)Sağ 6b+


bant "Sağ"
1) 5c s.s.

Boulder bandı "İmsouane bay " denen sahilde , İmsouane 'da 2 sahil var burası daha az kalabalık olan o yüzden daha iyi . Çizdiğim boulderlar açıp en beğendiğim hatlar , daha birçok kolay ya da zor hat var , kafanıza göre açabileceğiniz de birçok hat var, crash pad 'a gerek yok ... hadi bakalım iyi eğlenceler ...

Yaklaşık 7-8 gün sonunda sörf tahtasında ayağa kalkıp bir kaç dalga yakalayabilmenin keyfi paha biçilemez ;)
photo :Nelo

photo : Nelo


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder