.

.
Azules De Vergara Hvs 5a, Painted Rocks / Tafraout/ Morocco photo: Olivier Nicolet

14 Nisan 2017

Kaynaklar "Yeni rotalar ve eski projeler"

Geçtiğimiz haftalarda Kaynaklar 'da açtığım yeni rotalar ve çıkışlarını yaptığım bazı proje rotalar ..herkes notunu alsın ,yarın öbür gün lazım olur ;)




Apeiron
Bunlardan benim için en önemlisi ,6 yıl önce Tapınak sektörde boltladığım ve benim için kavramsal olarak anlamı büyük olan Apeiron ismini koyduğum proje rotanın çıkışını yapmam ;) bu süreç için ayrıca Arda Mert Poslu ya da ayrıca teşekkür ederim ;)
Apeiron X/X+ (8b/b+) i.ç. Baya sağlam bir krimp kuvveti isteyen Kaynaklar'ın en zor ve bu seviye için en güzel rotalarından biri İyi bir teknik ve küçük tutamaklarda devamlılık istiyor..

Tapınak: rehberdeki rota sayılarına ek olarak yeni rotaları ekledim. Rehberde ki ilk rota olan Kalimera' ya soldan giriş varyasyonu açarak onu no1 'e koydum ve diğer rotaların numaraları buna göre değişti...

1) Kalimera (direkt) VII- (6a+) 9bolt 18 metre Z.A. 2014 (Kalimera rotasına soldan 2 bolt ile direkt giren ve orjinal hamleler içeren bir hat) (çakma bolt)
12)Alpine Industry VIII+ 6 bolt 14 metre ( rotayı 5-6 kere tırmanıp, çekiç ve tel fırça ile 3 kere temizledim ve sonunda biraz tırmanılabilir bir hale geldi , 7b olabilir yinede dikkat :))
13) 13.Sanayi VII (6b) 7bolt 14 metre Z.A. 2017 ( Alpine industry'nin 2. boltundan sağa geçer,çakma bolt)
14)Yakari VI (5c+) 6bolt 14 metre Z.A. 2017 (son bolt ve istasyon 13.sanayi ile ortak,yapıştırma halka bolt)


Ağıl :
Rehberde kayıtlı olan rotaları kırmızı renkle ve kayıtlı oldukları numara ile yazıyorum, olmayan yeni açılmış rotalar mavi renk ve harf olanlar.

 6)Koyunlar Cennete
A)Walk The Line IX- (7b+) 10 bolt 18 metre Z.A. 2017 (Koyunlar cennete rotasına son 2 boltundan bağlanır ,istasyonu ortak çakma bolt)
7) Keçiler Cehenneme
B)Ugly Kid Joe VIII+/IX- (7b) 8 bolt 18 metre Z.A. 2017 ( son boltundan Mr.Crowley'e bağlanıp  istasyona gider, yapıştırma halka bolt)
8)Mr. Crowley
C) Maestro IX-,X (7b+,8b) 7,11 bolt 25 metre Z.A. 2016 (yapıştırma halka bolt)
Geçen yıl açtığım bu rotanın üst kısmını geçtiğimiz haftalarda çıkmayı başardım ,Kaynaklar için şaşırtıcı derecede uzun ve homojen sayılabilecek bir rota.. ve açıkçası müthiş bir hat ;)

Herkese İyi Tırmanışlar..

ve geleneksel rotalar boltlanmaz !!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder