.

.
Azules De Vergara Hvs 5a, Painted Rocks / Tafraout/ Morocco photo: Olivier Nicolet

17 Ağustos 2021

"Zülfikar" yeni çok ip boylu geleneksel rota. Munzur / Ovacık / Tunceli

 2011 yılında İtalyan bir ekibin Munzur'lara geldiğini duyduğumdan beri buraya gelmek için imkan kolladım ve 10 yıl sonunda Tunç Fındık ile Tunzeli Zirve Dağcılık'ın daveti sayesinde buradayız . 

Ovacık ve Tunceli beni kendi ülkemde kültür şokuna sokan ender yerlerden biri :) böyle bir modernlik, böyle aydın insanlar , bu kadar güzelliği bir arada görmek artık kolay değil... buralarda olmak ,buraları görmek , rotalar açmak , lokal hikayeleri dinleyip bölgesel yemekleri yemek ... hepsi için minnettarım...daha fazla anlatabileceğim çok şey var siz gidip kendiniz görün. sürprizi kaçmasın 

Bölgedeki ilk rotamızı "Kırk Merdiven" mevkinde açtık. İskender Doğan abimizin rehberliği ile yürümeye başladığımız dev vadideki sağlı sollu duvarlara baka baka saatlerce ilerledikten sonra neyse ki Kırk Merdiven'in yanına kadar gelip -artık yeter- dememiz ile solundaki el değmemiş duvara girmeye karar verdik.




Munzur'lar daki ilk rotamız için birazcık sert oldu sanırım ama ortaya koyduğumuz hattan çok memnunuz ...

"Zülfikar" max 6c+  , 220 metre, 4 ip , geleneksel (5 Temmuz 21)

1.ip: V- 50m. Otlu, çürük bir duvar girişi ama kolay

2.ip: VII+ 50m. Gerçekten yorucu , devamlı bir dev çatlak, ayaklar zayıf ... istasyonda ki kum saatinde mutluluğu bulacaksınız ;)

3.ip: VI+ 55m Çürük yapılı, emniyet imkanı çok sınırlı sığ baca- çatlak ve yüzey. Biraz kolay gibi gelse de böyle bir yüzeyde tırmanıp ara emniyet atmak için tecrübe gerekir.

4.ip: Kilit etap: VIII- 55m. Çok çok güzel sola doğru giden çatlağın ardından yukarıdaki çatlağa ulaşmak için bir anda güzel bir negatif göbeği ingiliz E derecesi verilebilecek bir tarzda geçmeye çalışıyorsunuz ... hadi bakalım :) 



Bu güzel macera ve daha niceleri için teşekkür ederim Tunç Fındık ... 

Tunç , 3. ip boyunda
Tunç , 3. ip boyunda

2.ip boyu istasyon



1.ip boyu, foto Taylan Sinbat

2. ip boyu , foto Taylan Sinbat

4.ip boyu, foto Tunç

Munzur nehri


Tunc'un yazısı için : 

http://www.tuncfindik.com/tunceli-ovacik-munzur-daglari-yeni-duvar-rotasi-zulfikar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder