.

.
Azules De Vergara Hvs 5a, Painted Rocks / Tafraout/ Morocco photo: Olivier Nicolet

24 Ağustos 2023

Geleneksel ve Bouldering / Amasra

 12 Ağustos gecesi Dicle ile mümkün olabildiğince karanlık bir koydan meteor yağmuru izledikten sonraki sabah Amasra'ya ilk defa adım attık. Sahil kısmında sadece birazcık sola yürüyünce bu süper tatlı kuleyi hemen fark ettim ve biraz yakından bakınca da üzerindeki çatlak hattı beni hemen heyecanlandırdı. Kulenin sol arkasından patikaya devam edince karşıma çıkan boulderlarla her şey daha da güzelleşti.



Bu kule ve boulderlar şehrin sol ucunda kalan otopark alanının için , buraya arabanızla girip biraz sahile çekip geceyi de geçirebilirsiniz ya da tamamen dışarı park edip ücret vermeden içeri yürüyebilirsiniz. Kule bir hayli merkezi bir yerde olduğundan sabahın erken saatlerinde tırmanmanızı tavsiye ederim. Boulderlar kule nin hemen arkasında ancak daha gizliler , o yüzden gün içinde daha az ilgi çekerek deneyebilirsiniz. 



13 Ağustos 2023
"Yalnızlar Rıhtımı" VI+ (6a) ,geleneksel , ilk çıkış ,25 metre.
0.25-3 no friend set ile çok rahat, tepede iniş için süper bir ağaç var ,ağaca perlon bıraktım. Rota girişi biraz dalga alıyor . Yer yer çürük ancak dikkatlice tırmanarak fazla bir şeye bulaşmıyorsunuz , gözüktüğünden daha güzel bir tırmanışı var.


https://www.youtube.com/watch?v=Ow0zw6BTkJk&t=192s 


A) Ceneviz      6c/+ s.s.    Z.A.
B) Amasanta    6c/+ s.s.    Z.A.
C) Alfa Rodeo 6b+  s.s.    Z.A.

Etrafta birkaç potansiyel boulder daha var, ortam müthiş , bu boulderlarda bir hayli güzeller ;) 

Amasanta 6c/+

Amasanta 6c/+

Amasanta 6c/+

Amasanta 6c/+

Fotoğraflar ve partnerliği için sevgilime teşekkürler :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder