.

.
Azules De Vergara Hvs 5a, Painted Rocks / Tafraout/ Morocco photo: Olivier Nicolet

13 Ağustos 2024

Hermos Kanyonu-Adala/Salihli

 Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Spor Kulübünün profesyonel daveti ile bu bir hayli güzel kanyona ilk defa gelip bölgenin ilk rotalarını açma imkanım oldu.



Bölge jeopark olmasından dolayısı çok farklı kaya oluşumlarına ve farklı kaya cinslerine sahip, hayatımda gördüğüm en iyi granit ile en kötü volkanik kaya burada :) 

Volkanik bantta uzun uğraşlar sonucu bir rota açmayı başardım , gerçekten normalde belki de spor rota açılmaması gereken bir seviye çürüklükte ,çok uzun uğraşlar sonu değişik bir hat çıkarmayı başardım. Tutamakların hepsini sağlamlaştırdım ve boltlar konusunda da içiniz rahat olsun , ancak hat dışında çıkmazsanız iyi olur :)


JengaPark 7a+ 8 bolt 14 metre. Z.A. 30.07.24

Bulduğum bu granit kaya ise volkanik alanın tam tersi , efsane bir kaya ve muhteşem bir tırmanış veriyor.



1) Bağcılık   5  geleneksel 10 metre . Z.A. ( istasyon boltlu) 
2) Katakekaumene  proje 6 bolt 11 metre . Z.A. 30.07.24

Bölgeye ulaşım bir hayli kolay , yaz sezonu bile sabah erken saat ya da akşam gölgede bölgede tırmanılıyor ,kamp için gayet güzel , daha ayrıntılı bilgi için Sardok kulübü ile bağlantıya geçebilirsiniz.

Katakekaumene

Volkanik bandın arka tarafında açtığım kolay rota ise ne yazık ki gerçekten çok çürük. Sardok kulübünün üstten emniyetli tırmanış eğitimlerini verdikleri bu alanı spor rotaya çevirmemi istediler, bence spor rota olamayacak bu hattı kulüp başkanı Sefa Özer'in temizleme teminatı ile elimden geldiğince sık ve güvenli bir şekilde boltladım , boltlarla ilgili kafamda bir soru işareti yok ancak hattın çok çürük ve tehlikeli olduğunu , tırmanılmaması gerektiğini buradan tekrar belirtmek istiyorum.


Ayrıca not! dağcılık ve kaya tırmanışı ekstrem sporlar olup alınacak bir kaç eğitim ile hemen üstesinden gelinip yenilip yutulacak branşlar değillerdir , uzun yılların eğitimi,deneyimi ve tecrübesi gerekir ,lütfen tırmanırken ve tırmandırırken kendimizi sorgulamayı unutmayalım , yasal uyarımdır :) sevgiler... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder